Tegels ruilen voor planten bij Tuincentrum Boers

Op zaterdag 25 mei kunnen inwoners uit Westland hun tuintegels inleveren bij Tuincentrum Boers in Maasdijk in ruil voor gratis planten. Een tegelteam van Klimaatkrachtig Delfland, gemeente Westland en het tuincentrum staat van 9:00 – 13:00 klaar om de tegels bij het Tegeldepot op de parkeerplaats in ontvangst te nemen. 

Hoe werkt het?

Op de parkeerplaats van de tuincentra staat tussen 9.00 en 13.00 uur een container klaar waar je de tegels ingooit. Bakstenen, stoeptegels, grindtegels mogen er allemaal in. Grindtegels (45x60cm) tellen voor 3 stoeptegels.

Het tegelteam helpt daarbij een handje. De tegels worden geruild voor plantenvouchers die in te leveren zijn in het tuincentrum. Aanmelden vooraf is niet nodig. 

Ruilregels

Wil je weten hoeveel planten je kan krijgen voor je tegels? Bekijk dan deze tabel hieronder. 

Tegels Planten
1 1
2 t/m 3 2
4 t/m 10 3
10 t/m 14 4
14 t/m 19 5
20 t/m 24 6
25 t/m 29 7
30 t/m 39 8
40 t/m 49 9
50 + 10

* Deze aantallen gelden voor 30 x 30 tegels. Andere formaten zijn ook welkom maar worden dan omgerekend naar dit formaat. 

Klimaatplein

Bezoek ook gelijk het Klimaatplein waar inspiratie te vinden is over de groene tuin.

Samen groener

Tegel eruit, plant erin! Daar draait het om bij het NK Tegelwippen. En iedereen kan meedoen. Elke tegel is er één. Meer planten in tuinen, langs gevels en op pleinen houden onze voeten droog en onze hoofden koel. Planten zijn ook goed voor de bijen, vlinders, kleine dieren én onze gezondheid. Help dan ook mee Westland groener te maken!

Komt deze datum niet uit?
Bekijk alle data om tegels in te leveren of om Tegeltaxi te bestellen via www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen