Klimaatpleinen

Het Groene Klimaatplein is een inspiratieplein waar bezoekers ideeën kunnen opdoen voor wateropvang en -berging in de tuin, groene daken, inheemse beplanting en alternatieven voor traditionele tuintegels. Medewerkers van de tuincentra staan klaar om vragen te beantwoorden en waardevolle tips te delen, stel dus gerust al je vragen!

Dit jaar zijn de klimaatpleinen weer te bezoeken op 3 locaties in Westland. De pleinen zijn gratis toegankelijk tot en met oktober.

  1. Tuincentrum Boers in Maasdijk
  2. De Intratuin in ’s-Gravenzande
  3. Tuincentrum de Carlton in Naaldwijk

Maandelijkse thema's en activiteiten

De tuincentra organiseren in samenwerking met andere organisaties verschillende activiteiten.  Elke maand staat in het teken van een ander thema, waarbij verschillende activiteiten worden aangeboden, zoals tuinontwerpdagen, inleverdagen voor het NK Tegelwippen en demonstraties. Je kan heel het jaar door ook genieten van een fietsroute tussen de tuincentra. Voor de kinderen is er een kleurplaat en een kriebelbeestjes speurtocht.

Deze initiatieven helpen mensen meer te leren over milieuvriendelijk tuinieren en geven praktische tips aan tuinliefhebbers. Bekijk alle activiteiten via www.westlandwoontduurzaam.nl/agenda.

Bezoek alle Klimaatpleinen en krijg een leuk cadeautje

Fietsen is leuk en gezond! Download onze fietstocht en bezoek de drie klimaattuinen. Alle drie de klimaattuinen bezocht? Lever je stempelkaart in bij een medewerker en krijg een leuk cadeautje. Zolang de voorraad strekt. 

De kIimaatpleinen zijn een samenwerking van Gemeente Westland, Klimaatkrachtig Delfland en Intratuin 's Gravenzande, De Carlton in 's Gravenzande en Boers in Maasdijk