Repair Café

Een kapot koffiezetapparaat, laptop of stofzuiger? Niet weggooien! Laat jouw kapotte spullen repareren in het Repair Café in Naaldwijk, Poeldijk of Honselersdijk.

Het Repair Café Westland wordt georganiseerd onder de vlag van Vitis Welzijn en is een antwoord op het feit dat er nog altijd ontzettend veel wordt weggegooid. Oude spullen die in nog goede staat zijn, krijgen gelukkig al steeds vaker een tweede leven via de kringloopwinkel of tweedehands platformen als Marktplaats en Vinted. Maar kapotte spullen kennen meestal de vuilnisbak als eindbestemming, terwijl ze vaak nog te repareren zijn. En dát gebeurt dus drie keer per maand, in verschillende kernen in Westland.

Bezoekers nemen van thuis (draagbare) kapotte spullen mee. Samen met de vrijwilligers ga je in het Repair Café aan de slag om elektrische apparaten, fietsen, speelgoed en ga zo maar door weer werkend te krijgen. De reparateurs weten bijna altijd raad.”

Locaties en tijden

Je vindt het Repair Café in verschillende Westlandse kernen:

  • Repair Café Poeldijk: elke eerste dinsdag van de maand van 13:30 tot 16:00 (Wittebrug 2, Poeldijk)
  • Repair Café Naaldwijk: elke derde donderdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur (Hastastraat 5, Naaldwijk)
  • Repair Café Monster: elke laatste donderdag van de maand van 13:30 tot 16:00 (Havenstraat 14, Monster)

Tijdens de feestdagen kunnen de openingstijden afwijken of kan het zo zijn dat een Repair Café gesloten is.

Over het concept Repair Café

Het Repair Café is al jarenlang een internationaal beproefd recept; er zijn ’filialen’ van Amerika tot Japan. Nederland telt er op dit moment ruim vijfhonderd. De eerste werd in 2009 in Amsterdam gehouden, sindsdien is het fenomeen ook in meerdere kernen in Westland te vinden.

Tip van Wessie

Kapotte kleding? Gooi niet weg, maar repareer. Bijvoorbeeld in het Repair Café.