Welke duurzame evenementen of acties organiseer jij dit jaar?

Gemeente Westland doet een oproep aan alle Westlanders om hun duurzame evenement of actie aan te melden voor plaatsing op onze website. Op deze website kunnen mensen terecht voor informatie en inspiratie op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Vernieuwde website

De oproep komt niet uit de lucht vallen. De website van Westland Woont Duurzaam was namelijk aan vernieuwing toe. Op de vernieuwde site is duurzame inspiratie nog makkelijker te vinden. Inwoners kunnen er terecht voor bijvoorbeeld een energiecoach bij hen in de buurt, subsidie-informatie of tips voor het verduurzamen in en rondom huis. En wie inspiratie zoekt, kan een kijkje nemen bij de ambassadeurs van Westland Woont Duurzaam. Dat zijn Westlanders die al groen of duurzaam bezig zijn en hun verhaal graag delen.

Komt een inwoner er niet uit of is diens vraag niet beantwoord na het websitebezoek? Dan kan men contact opnemen met de gemeente via e-mail.

Vernieuwde website

De gemeente ziet dat er veel al veel duurzame ontwikkelingen in Westland zijn en biedt graag een platform om deze initiatieven te steunen, van informatie te voorzien of te koppelen aan de juiste contactpersoon. De ‘oude’ website werd in 2023 28.000 keer bezocht. De behoefte aan duurzame informatie is dus aanwezig.

Om het contact over het onderwerp te stimuleren en makkelijker te maken, organiseerde de gemeente in oktober 2023 het evenement Westland Doet Duurzaam. Om duurzaamheid nog meer te laten leven in de gemeente, krijgen duurzame acties en initiatieven van andere Westlanders een plekje op de vernieuwde website. Daarom de oproep om deze vooral in te sturen via e-mail.