Nieuwe energiecoaches in Westland ontvangen diploma

Westland is sinds vorige week een aantal energiecoaches rijker. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Brasserie Mirell in Naaldwijk ontvingen 3 nieuwe coaches hun diploma uit handen van wethouder Valstar.  De cursisten volgden een opleiding bij groenoverleven.nu. Nu zij geslaagd zijn, gaan ze meelopen met een ervaren energiecoach. Daarna gaan de coaches zelfstandig aan de slag.

Vanuit ‘Westland Woont Duurzaam’ helpt gemeente Westland bewoners bij het verduurzamen. De energietransitie is een belangrijk onderwerp voor zowel bedrijven als particulieren. Energiecoaches geven informatie aan woningeigenaren over manieren om energie te besparen en de energiekosten te verlagen. Zij zijn hierbij een lokaal aanspreekpunt. Ze zijn aanwezig bij duurzame bijeenkomsten en bezoeken mensen thuis. Tijdens het huisbezoek wordt een energiescan gemaakt en voeren de coaches adviesgesprekken met bewoners.

Blij met betrokken energiecoaches

De onlangs aangetreden wethouder Peter Valstar, die energietransitie in zijn portefeuille heeft, is blij met de betrokkenheid van de energiecoaches: “Zij kunnen hun ervaring en opgedane kennis met andere Westlanders delen. Het is belangrijk dat de urgentie om energie te besparen gedeeld wordt door de overheid, het bedrijfsleven én de inwoners, alleen dan heeft het kans van slagen.” 

Afspraak maken met een coach

Momenteel zijn er 15 energiecoaches in alle Westlandse kernen actief. Wil je dat een energiecoach met jou meedenkt? Meer informatie over het werk van de energiecoaches, of het aanvragen van een huisbezoek kan op www.westlandwoontduurzaam.nl/energiecoaches.