Isolatiesubsidie voor woningeigenaren in Westland beschikbaar

Woningeigenaren in Westland kunnen vanaf nu subsidie aanvragen voor het nemen van isolerende maatregelen in huis. Dit geldt voor woningen met energielabel D, E, F of G en een WOZ-waarde onder de € 429.300. Eind januari stuurt gemeente Westland een brief met een woningcode naar woningeigenaren in Monster en Ter Heijde die voldoen aan deze voorwaarden. Daarna volgen de andere kernen. Met deze woningcode kan men subsidie aanvragen bij het Regionaal Energieloket.

Alvast aan de slag met de woningisolatie

Woningeigenaren die nog geen brief hebben ontvangen, maar wel voldoen aan de voorwaarden kunnen de woningcode alvast aanvragen. Dit kan via e-mail onder vermelding van naam, adres en welke delen van de woning niet geïsoleerd zijn.

Hoeveel subsidie kunnen woningeigenaren ontvangen?

  • woningeigenaren die voldoen aan de voorwaarden kunnen tot € 750 per maatregel ontvangen. De subsidie is verkrijgbaar voor maximaal twee maatregelen en dus € 1.500 per woning.  
  • bij het zelf uitvoeren van isolerende maatregelen kunnen woningeigenaren tot € 750 aanvragen. Voert een vakspecialist de tweede maatregel uit, dan kan men hiervoor ook een subsidie tot € 750 ontvangen.
  • woningeigenaren die in 2022 energietoeslag hebben gekregen kunnen tot € 4.500 subsidie ontvangen.

De voorwaarden voor het aanvragen van subsidie op een rijtje

  • de woning heeft een lage WOZ-waarde: onder €429.300 (op 01-01-2022).
  • de woning heeft energielabel D, E, F of G. Of ten minste twee van de volgende bouwdelen zijn niet of slecht geïsoleerd: vloer/bodem, gevel (met uitzondering van de spouwmuur), dak, zolder- of vlieringvloer of de ramen in de woning.
  • de isolatiemaatregelen zijn al uitgevoerd als de woningeigenaar de subsidie aanvraagt.
  • de subsidie is voor isolerende maatregelen zoals: vloer- en bodemisolatie, dakisolatie (inclusief zoldervloerisolatie), gevelisolatie (met uitzondering van spouwmuur), isolerende deuren, ventilatiemaatregelen en HR++ of HR+++ Glas.
  • de subsidie is te combineren met de landelijke ISDE-subsidie vanuit de Rijksoverheid.
  • zijn de isolerende maatregelen tussen 1 januari en 31 december 2023 uitgevoerd? Dan is het mogelijk om met terugwerkende kracht subsidie aan te vragen.

Hier vind je meer informatie en het stappenplan voor het aanvragen van de subsidie.