Drie tuinontwerpschetsen overhandigd

Groene daken op alle schuurtjes in de wijk, stukjes gemeentegrond met de buurt bijhouden en samen vergroenen, geveltuintjes en ongebruikte parkeerplaatsen omtoveren tot bloementuin of half verharden, zodat het waterdoorlatend wordt. Met deze groene, duurzame ideeën winnen Nadine, Gerda en Dorith een tuinontwerpschets, waarmee zij hun eigen tuin kunnen vergroenen.

Westland Doet Duurzaam

Tijdens het nieuwe evenement Westland Doet Duurzaam op 10 oktober 2023, de Dag van de Duurzaamheid, konden Westlanders meedoen met een winactie om een gratis tuinontwerp te winnen. Uit alle ideeën zijn drie winnaars gekozen. Deze ideeën sprongen eruit door de creativiteit, haalbaarheid of compleetheid. Wethouder Ferwerda overhandigde de prijzen aan de drie winnaars.

Wethouder Ferwerda: “Als gemeente werken we hard om de openbare ruimte klimaat adaptief te maken. Des te leuker als inwoners meedenken en zelf ook enthousiast met het onderwerp aan de slag gaan! Als we zo samen allemaal stappen zetten, maken met elkaar een beweging vooruit.”

Klimaatadaptatie

Door klimaatverandering krijgen we te maken met extreem weer, zoals hitte of extreme regenval. Door onze leefomgeving daarop aan te passen zijn we beter voorbereid op de toekomst. Een groene omgeving zorgt namelijk voor verkoeling bij hitte en voor betere wateropvang bij hevige buien. De ingeleverde ideeën worden gebruikt als inspiratie voor toekomstige projecten en acties.

Foto's: Thierry Schut