Arie maakte gebruik van de FIXbrigade

Sinds een half jaar is de FIXbrigade actief in Westland; na een opstartperiode in Monster worden nu ook eigenaren van koopwoningen in ’s-Gravenzande geholpen. Later volgen de andere kernen in Westland. Het team bestaat uit een aantal vakkundige klussers die woningeigenaren helpen met het treffen van duurzaamheidsmaatregelen. Eerst wordt een opname van het huis gepland, vervolgens komen de vaklieden langs om de energiezuinige maatregelen daadwerkelijk toe te passen.

Nu ook in 's-Gravenzande

Na Monster is de FIXbrigade nu ook in ’s-Gravenzande actief, al liep de 71-jarige Arie Jonker eigenlijk wat voor de muziek uit; “Ik las over de hulp bij verduurzamen in de lokale kranten en op Facebook. Ik was even brutaal en vroeg of ook ’s-Gravenzandse huizen ervoor in aanmerking kwamen. Dat bleek nog niet het geval, maar zat wel in de planning. Vervolgens werden wij het eerste huis bij ons in het dorp, hoewel ’s-Gravenzande eigenlijk stadsrechten heeft.”

Fantastisch werk afgeleverd

Het echtpaar Jonker woont in een woning uit de jaren ’70 in 's-Gravenzande en wilde vooral de tocht in huis laten aanpakken: “Ik was gelijk enthousiast bij het idee, maar mijn vrouw was aanvankelijk wat sceptisch. Ze vroeg zich af of er wel vakbekwame mensen zouden komen. Uiteindelijk is er fantastisch werk afgeleverd; de ramen aan de achterkant en de voor- en achterdeur hebben nieuwe tochtstrips gekregen en een deel is opgevuld. We vreesden dat na de werkzaamheden de schilder de aangebrachte verfschade zou moeten herstellen, maar dat bleek gelukkig niet nodig. Ook is de radiatorfolie achter de verwarming vervangen; je ziet het nu niet meer hangen en het werkt beter. Een win-win situatie dus!”

In twee uurtjes alles gepiept

Tenslotte wil de ’s-Gravenzander een groot compliment maken aan de medewerkers van de FIXbrigade: “Het gaat hierbij om medewerkers die in een leerwerktraject zitten. Ze werken keurig netjes en waren zo vriendelijk, in twee uurtjes was alles gepiept. Eén van hen zei met trots tegenwoordig zelf zijn contributie voor de voetbal te kunnen betalen, omdat hij een echt salaris ontvangt. Dat is prachtig; wij een duurzaam huis en zij maken mooie stappen in hun carrière.”